Praktische informatie


Voorwaarden en verklaringHet is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent, zodat je voorbereid en bewust kan afdalen. Lees daarom eerst de voorwaarden en de verplicht te tekenen vrijwaringsverklaring.

Kleding en materiaalOp de dag van het abseilen of tokkelen verzoeken we je een broek en platte schoenen te dragen. Bij regen, wind en kou adviseren we je tevens een (regen)jas of warme trui aan te trekken. Je krijgt door ons een goed passende gordel aangemeten, daarna ontvang je een paar handschoenen. De door ons gebruikte materialen zijn gecertificeerd en worden meerdere malen per jaar geïnspecteerd. Het is niet toegestaan om eigen materialen (zoals gordels) te gebruiken.

FotograafIn verband met de veiligheid is het niet toegestaan zelf foto’s te maken binnen het afgezette gebied. Op de abseildagen is er een fotograaf aanwezig om je spectaculaire afdaling vast te leggen.

LET OP: op het platform kan je alleen met contant geld een tegoedkaart kopen, waarmee je vanaf de dinsdag ná je afdaling je foto’s digitaal kunt bestellen op abseilen.nl. Laat je avonturen zien aan al je collega’s, vrienden en familie!

De foto’s zijn maximaal 4 weken na je abseildag te bestellen.

Kosten


Het abseilen en tokkelen van de Euromast kost € 57,50 per persoon. Dat is inclusief de entree tot de Euromast. Dit bedrag betaal je bij de kassa van de Euromast.

LET OP: bij de Euromast kan je alléén met pin of credit card betalen, en niet met contant geld.

Wijziging van reservering of annulerenExtra tijden kunnen via de website worden bijgeboekt tot vrijdag 16.00 uur. Het verminderen of annuleren van de gereserveerde tijden is mogelijk tot maandagmiddag 12.00 uur voorafgaand aan jouw afdaaldag via abseilen.nl. Indien nodig kun je telefonische assistentie vragen bij de Euromast 010 – 4364811. Als de wijziging niet of te laat is doorgegeven zal de Euromast op de afdaaldag het aantal reserveringen doorrekenen dat op maandagmiddag 12.00 uur bekend was. Indien er niet of te laat is geannuleerd en je bent afwezig op het besproken tijdstip (no show) dan zal de Euromast een factuur sturen.

Wanneer gaat het afdalen niet door?Als het minimum aantal inschrijvingen niet is gehaald worden de reserveringen door ons geannuleerd, uiterlijk de vrijdag voor de desbetreffende afdaaldag. Het minimum aantal inschrijvingen per dag is 40 personen bij de tokkel en 30 personen bij het abseilen. De annulering wordt per email doorgegeven.

Bij regen en wind gaat de afdaaldag gewoon door. Indien de weersvoorspellingen het afdalen niet toelaat wordt er vooraf een e-mail gestuurd of gebeld. Te harde wind is wel een spelbreker. Bij windkracht 8 gaat het abseilen niet door en bij het tokkelen is dat vanaf windkracht 6. Bij onweer kan er helemaal niet afgedaald worden. Mocht op de dag zelf pas blijken dat het weer te slecht is dan nemen we telefonisch contact met je op. Bij twijfel op de dag zelf kun je contact opnemen met de Euromast 010 – 4364811

KijkersGa je abseilen of tokkelen dan kan je natuurlijk mensen meenemen die kijken wat voor stoers je gaat doen! Voor de niet-afdalers (de ‘kijkers’), wordt door de Euromast de normale entree gerekend (Kijk voor de actuele entreeprijzen op euromast.nl). Zij kunnen mee naar het platform om te zien hoe jij ‘echt’ over de rand klimt. Vanuit de brasserie (1 etage onder het platform) zien ze jou langskomen en, als ze snel de lift naar beneden nemen, kunnen ze je buiten toejuichen!

Na het afdalen ga jij met de instructeur terug naar het platform om de materialen in te leveren, jouw foto’s te bekijken en je persoonlijke spullen op te halen. Ook de kijkers kunnen met hun toegangskaartje de Euromast weer in. Ga samen met de Euroscoop naar 185 meter voor een fantastisch uitzicht over Rotterdam en geniet na van je heldendaad in de brasserie op 100 meter hoogte met een borrel, lunch of diner.

Niet de Euromast op? Dan kunnen de ‘kijkers’ onderaan de Euromast zien hoe jij je kunsten vertoont!

ParkerenBij de Euromast is voldoende parkeergelegenheid. Het is betaald parkeren d.m.v. kenteken parkeren.

LET OP: Het kan druk zijn bij de parkeerautomaat! Houd rekening met langere wachttijden bij de parkeerautomaat aan de Parkhaven.

TIP: Download de app van een aanbieder van mobiel parkeren op je telefoon zodat je niet langs de parkeerautomaat hoeft.


Heb jij het lef?